GUIDE: ATT HANDLA PÅ EBAY

2010-11-21 @ 13:31:44
Hade tänkt visa er en Ebay-guide nu. Vet att jag själv var jätteförvirrad när jag skulle börja köpa saker på Ebay och läste runt en hel del och fick gissa mig till en hel del saker. Hittade dock ingen som hade gjort en utförlig beskrivning. Tror inte att det bara var jag som hade det svårt till en början så jag hoppas att den här guiden uppskattas. Tänk på att inte glömma titta på tips och varningar längst ner. Här har ni det iallafall, steg för steg;

1. Första steget är att registrera sig på www.paypal.se eller www.paypal.com. (Skillnaden är att med adressen som slutar på .com kan du komma till sidan så den är på engelska. Men det spelar ingen roll då du kan ändra det till svenska när du vill på sidan.) Den röda rutan jag har gjort i bilden ovan visar var du registrerar dig. (Visar inte hur det går till när man registrerar sig då jag antar att de flesta har gjort det på någon sida innan, så är det bara att följa instruktionerna.) Glöm inte att bekräfta din e-postadress när du har registrerat dig.


2. När du sedan loggar in kommer du förhoppningsvis till den här sidan, annars får du klicka på "Mitt konto", uppe till vänster (som jag har markerat med nummer 1) och sedan underlänken "Översikt" (som jag har markerat med nummer 2). Nummer 3 visar hur mycket pengar du har på ditt paypal-konto. (Lugn! Visar sen hur man för över pengar hit.) Nummer 4 visar dina senaste aktiviteter. Alltså de betalningar du har gjort på tex. Ebay. Man ser vem man har betalat till, när det är betalt och hur mycket man har betalt. Så, det var mest lite "övrig information". Nummer 5 är där du ska klicka om du vill föra över pengar från ditt bankkonto till ditt paypal-konto. Visar mer på nästa bild.


3. Om du har klickat på nummer 5, "fyll på", enligt förra bilden kommer du till en sida som ser ut så här. Du ser också att jag har markerat allt på den här sidan. Det är för att allt är viktigt! När det kommer till överföring av pengar tycker jag det är väldigt viktigt att läsa allt. Gärna två gånger. Så om vi börjar uppifrån, vid steg 1, så ska du logga in på din bank och göra en "inhemsk betalning". Där står även "följ bankens onlineanvisningar". Det gjorde MIG väldigt förvirrad så jag ska visa hur det går till på min bank på nästa bild. Men innan de går vi igenom resten av texten på denna bilden. Efter steg 1-rutan är där en ruta där det står "Viktigt!" överst och det är också just viktigt att det här stämmer för annars kan allt bli väldigt galet. Som det står och som jag också har skrivit måste pengarna överföras från ett bankkonto i samma namn som du har fyllt i när du registrerade dig på paypal. (I mitt fall Jennie Norrman). I rutan där det står: "Mottagare", "Bank", "Bankgiro Nummer" och "Överförings-ID" har du viktigt information. Det är detta du ska skriva in på banken när du genomför överföringen. (Visar var på nästa bild). De två sista rutorna på bilden får du gärna läsa igenom, de är dock inte riktigt lika viktiga som de övriga. (Mer än att det tar 2-3 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt paypal-konto, har tagit 2 dagar för mig alla gånger jag har fört över).


4. Så, när du har loggat in på din bank väljer du att du vill göra en "betalning" (bankgiro-/plusgirobetalning) Alltså inte en "överföring". Nummer 1 är att du fyller i vilket konto pengarna ska skickas ifrån. Nummer 2 är att du lägger till en ny mottagare. Här ska du fylla i det som står efter "Bankgiro Nummer" på förra bilden. Alltså "5367-0527" (Jag tror att alla har samma nummer här, om du har ett annat fyller du såklart i det som står på din paypalsida). Om du har möjlighet att klicka på "hämta mottagarnamn" på din bank så gör det och då borde det dyka upp något namn där det står någonting med "Paypal". (Se ovan för att se vad det står för mottagarnamn på min.) När du har lagt till mottagaren så väljer du hur mycket du ska föra över, detta är nummer 3. Ett tips här är att föra över en mindre summa till att börja med för att kontrollera att allt har blivit rätt (det ser du dock inte förrän efter ca 2 arbetsdagar på ditt paypal-konto). Sedan kommer nummer 4, här ska du ange ditt personliga "Överförings-ID", det som jag har strukit över på förra bilden, då det är personligt. På min bank måste jag klicka i "Meddelande" som jag har ringat in bredvid fyran, dock kan de skilja från bank till bank, men det borde gå att prova. Om det inte godkänns, fylla i "OCR" istället. Så fick jag göra när jag gjorde det första gången, prova mig fram! När du har gjort detta klickar du på "Lägga till". Efter det måsta du antagligen godkänna och så här, jag vet tyvärr inte hur det fungerar på din bank, men självklart måste du "fullfölja" betalningen till det står att betalningen är genomförd. Sedan är det bara att vänta! (fortsättning på nästa bild).


5. Om du nu har varit uppmärksam och läst noga på alla bilder, så har du sett att du får ett e-postmeddelande när pengarna har kommit till kontot. Om du istället vill så kan du logga in på din paypal-sida och kolla dagen efter om de kommit in. Har de inte gjort det så gå in nästa dag igen och kolla. Då borde de ha kommit in (dock inte helt säkert, då det stod tidigare att det kunde ta upp till 3 arbetsdagar). Där jag har markerat med rött kommer ert "saldo" upp (hur mycket du har på ditt paypal-konto). Det ska vara den summan du förde över och om det stämmer så är det bara att skapa ett Ebay-konto.


6. (Du kan hoppa direkt till steg 8 om du redan har ett Ebay-konto) Ungefär såhär ser startsidan ut till www.ebay.com. Där uppe jag har markerat med rött har jag för mig att det står "register". (Det gör inte det på min eftersom jag är inloggad.) Där klickar du och kommer då till nedanstående sida:


7. Där fyller du i alla uppgifter och registrerar dig. Sedan är det bara att börja söka på saker du är intresserade av att köpa. Kan inte förklara steg för steg hur du hittar det du söker till billigaste priset utan det är bara att utforska. Dock tänkte jag visa hur det går till när man köper något på Ebay.8. När du har hittat en produkt du är intresserad av så är där en del saker som är bra att titta på. Först kolla upp de totala priset. Först tittar du på "Price" och under det står de "Shipping". De summorna lägger du ihop och får de totala priset. I just detta fallet är frakten fri så det totala priset är 0,99 dollar. Sedan är det såklart viktigt att titta så säljaren skickar till Sverige. Det ser du i rutan där det står "Ships to", ute till höger. Ofta står det "Worldwide", men det är alltid bra att titta mer noggrant på "Shipping and Payments", nere till vänster. "Condition", längst nere till vänster berättar vilket skick varan är i. Och till sist är det bra att titta vad andra tycker om säljaren som säljer varan. Det gör du genom att klicka på säljarens namn, i rutan högst upp till höger. Om allt känns bra och du vill bjuda på varan klickar på "Buy it now", som står efter priset. Då kommer man till sidan som jag visar på nästa bild.


9. Såhär ser sidan inte riktigt ut, men har klippt in de viktiga delarna i en bild. Men det är iallafall detta man ser när man har tryckt på "Buy it now". Nästa steg är att klicka på den gula knappen; "Continue with PayPal". Då kommer du till nästa sida.10. Här fyller du i e-mailadressen och lösenordet du har använt för att skapa en användare på Paypal och klickar på "Log in".


11. Nu ska du godkänna betalningen. Kontrollera att adressen stämmer. (De jag har strukit över under mitt namn.) Sedan är det bara att klicka på "Confirm payment" nere till höger.


12. Såhär ser sista sidan ut när du har genomfört ditt köp. Efter detta är det bara att fortsätta söka efter nya, roliga spännande saker.


TIPS OCH VARNINGAR NÄR DET GÄLLER EBAY:
Lite andra saker jag vill tillägga när du handlar på Ebay är att det går såklart att köpa saker, utan att betala dem direkt. Dvs. att du kan köpa saker innan du har dina pengar på Paypal-kontot. Dock är det inget jag rekommenderar då många säljare vill att du betalar direkt efter köpet. Dessutom är det lättare att ha koll på vad man har handlat för och hur mycket man har kvar om man betalar efter varje sak man köper.
Ett annat tips är att det är lätt att hålla koll på vad saker kostar genom att skriva in priset på www.forex.se. Då får du det aktuella priset på varan du vill köpa.
En varning är att allt på Ebay är inte av högsta kvalité. Det är mycket som bara är "skit". Dock har jag aldrig (än) råkat ut för något med dålig kvalité. Man får ändå tänka på att det mesta som säljs på Ebay skickas från Kina.
Dessutom kan sakerna fastna i tullen, har inte hänt mig än och jag har ändå beställt en hel del. Men som sagt, det kan hända!
Tänk på att det kan ta upp till en månad för sakerna att komma. Det längsta jag har väntat på en sak är tre veckor. Vilket jag inte tycker är så farligt då det är så himla mycket billigare att beställa på Ebay än att köpa det i Sverige.
Annars har jag bara superbra erfarenheter av Ebay, allt jag har köpt har kommit fram. Några saker har varit lite sönder, det är dock oftast under frakttiden. Det är inget som har påverkat varan.

Puh, de var de det. Har säkert missat något, men får läsa igenom allt en gång till i morgon så bli inte förvånade om där står något konstigt någonstans, kommer förhoppningsvis rättas till. Är så trött nu efter flera timmars skrivande och fixande. Men det var samtidigt kul och jag hoppas att det uppskattas!

Såklart får ni ställa frågor om det är någonting ni undrar över. Ska göra mitt bästa för att svara på dem!

NEW NAILS

2010-11-19 @ 17:41:30
Gjorde en ny nageldesign igår. Blev riktigt nöjd med den !


NAGELTILLBEHÖR

2010-11-17 @ 09:28:28
Nu tänkte jag visa er alla nageltillbehör jag har. Asså saker jag använder mig av när jag målar mina naglar. Det är rätt mycket så även i detta inlägget blir det mycket bilder, men jag hoppas att ni gillar det !

Det här är kakor i olika former och färger som man limmar fast på naglarna. Har inte använt någon än, kanske för att jag tycker de är så söta. Men de kommer säkert användas någon gång framöver.


Det här är runda stenar som man också limmar på naglarna. De är ca 2 mm i diameter och jätteroliga för man kan sätta dem precis hur man vill. Hur många eller hur få man vill.


De här älskar jag ! Det är frukter som är knappt en millimeter tjocka som man limma på naglarna. Jag brukar sätta flera på samm nagel och liksom "lappa" de över varandra så det ger lite 3D effekt.


Dessa stänger fungerar precis likadant som frukterna ovan, bara att de inte är delade än och det är mer än bara frukter. Det är nallebjörnar, hjärtan, blommor, fjärilar mm. De här delar man själv och kan på så sätt bestämma tjockleken själv. Detta är ca hälften av de jag har så alla är inte med på bilden.


Närbild på två stänger.


En pincett som är superbra att plocka upp stenarna med längre upp. Även till att limma fast alla smågrejor.


"Dotting pens" som det heter på engelska. Duttpennor (?) är väl den raka översättningen, haha. Används för att göra cirklar med nagellacket. Exempelvis har jag använt dem här, här och här.


Närbild. de är i olika storlekar för att kunna göra cirklarna i olika storlekar.


Penslar. Som jag tror ni vet vad man använder till. Annars, de används när man målar på naglarna. Sträck, mönster, figurer mm. Här är ett exempel.


Hjul med naglar som jag målar lite på när jag har idéer, men inte hinner måla på mina egna.
Glitter till naglarna. Alla är inte med på bilderna med har sammanlagt 48 burkar med olika färger. Här är ett exempel på hur jag kan använda dem.


Så, de var nog allt. Hoppas ni uppskattade inlägget. Allt ovan är köpt på Ebay. Anledningen till att jag handlar där är för att det är fruktansvärt billigt och som fattig student har man inte råd att betala hur mycket som helst. Då är Ebay ett bra alternativ. Tycker i princip allt jag har köpt på Ebay har haft bra kvalité och allt har hittat hem till mig. Så har varken blivit lurad eller blivit av med ett paket på vägen.
Funderar på att göra en Ebay-guide. Hur man handlar på Ebay. Vet att många är som frågetecken när det kommer till att handla på Ebay. Jag var likadan innan jag började och jätteförvirrad. Jag vet att där är många, framförallt bloggare, som har gjort guider innan, men tycker alla har missat att ta med allt från grunden. Så, är ni intresserade av en Ebay-guide a la Jennie ? :)

NAIL STUFF

2010-11-16 @ 22:16:33
Här kommer ett av inläggen jag har klurat på under dagen. Lite sent kanske, men kom upp annat så jag han inte skriva ihop ett inlägg förrän nu. Men iallafall så tänkte jag visa er de nagellack jag har samlat ihop de senaste halvåret. Det är inte jättemånga men det tillkommer med enstaka hela tiden. Tänkte även visa alla nageltillbehör jag har, men det blir ett annat inlägg. Här är iallafall mina nagellack !Sådär, det var alla och det blev en hel del bilder märkte jag. Skriver inte ut exakt vad alla heter, men om där är något speciellt ni vill veta mer om är det bara att höra av er.

NON INSPIRATION AND TIME

2010-11-16 @ 10:43:00
Förlåt att jag inte har uppdaterat på evigheter ! Inspirationen och tiden har försvunnit. Men förhoppningsvis hittar jag lite ny inspiration idag när jag har lite tid över :)
Har några idéer på gångsom jag tror att ni skulle gilla. Men innan jag kan posta något av inläggen måste jag ta fram kameran och fotografera några grejor. Så jag lovar, det kommer !

WATERMELONNAILS

2010-11-02 @ 13:30:51
Hej. Jag sitter på tåget på väg till pappa i Göteborg. Som ni kanske förstår blir det inga nageldesigner de närmaste dagarna, har inte med mig alla "nagelgrejor", de hade nästan behövts en egen väska bara till det. Har iheller inte med mig kameran. Första gången jag reser iväg utan min kamera faktiskt, men har använt den så lite när jag väl har haft den med mig så tog inte med den denna gången. (Bara för det kommer jag stöta på något jag veeerkligen vill fotografera, brukar vara så med min vanliga tur.) Men som ni kanske förstår blir det inte många inlägg eller bilder. Men tänkte bjuda på på en nageldesign iallafall. En jag gjorde för några veckor sedan.


RSS 2.0